DansenBetsy De Clown  heeft een aantal acts die te maken hebben met dansen. Hierbij kunt u denken aan de charleston dans, het dansen in een Body Sox, hoofd, schouders knie en teen en random dancing.

Body sox

Dit is de absolute favoriet van vele!

Een body sox is een grote blauwe sok waar Betsy in haar geheel in kan. Alle bewegingen die gemaakt worden in de sok worden vergroot doordat de sok mee rekt. Deze clowneske en humoristische dans wordt gecombineerd met bekende muziek. In deze dans staat gekheid centraal.Hoofd, schouders.....

Hoofd, schouders knie en teen is de act die Betsy sinds het begin van haar carrière al gebruikt. De dans is simpel en begrijpelijk voor iedereen. Door clowneske acties toe te voegen en het tempo gedurende de act te wijzigen zorgt dit voor een leuke en interactieve act voor voornamelijk kinderen.

Betsy's Hoofd, schouders....


James en Betsy

James is de danspartner van Betsy die op unieke wijze tot leven komt. Zij dansen samen de tango en de wals. Het dansen met James kan alleen uitgevoerd worden in haar tent.

Betsy en James dansen de wals


Betsy De Clown danst de Charleston

Charleston

De Charleston is een Amerikaanse dans die tot de swingdans wordt gerekend. Deze dans is ontstaan in de jaren 20. De charleston dans die Betsy uitvoert heeft de sfeer van de jaren 20.

Meestal gaat de dans gepaard met het twirlen van een wandelstok en hoed. Deze dans kan overal gespeeld worden.